Zásady Ochrany Soukromí



Společnost TF Global Markets (UK) Ltd vždy dbá na ochranu vašeho soukromí a osobních údajů. Tyto zásady ochrany osobních údajů obsahují veškeré informace o tom, které vaše osobní údaje v rámci poskytování svých služeb získáváme, proč tyto údaje získáváme, a jak s nimi nakládáme. Vždy respektujeme důvěrnost osobních údajů a soukromí každého jednotlivce. Své služby poskytujeme zcela v souladu s požadavky obecného nařízení o ochraně údajů (GDPR) a veškerých souvisejících zákonů a předpisů.

Znění našich zásad ochrany osobních údajů se může průběžně měnit, přičemž o každé takové změně vás informujeme na našich webových stránkách. Pro zamezení pochybnostem, získávání a uchovávání osobních údajů se řídí aktuální verzí zásad ochrany osobních údajů, tak jak je v daném okamžiku vyvěšena na našich webových stránkách. Doporučujeme vám znění zásad pravidelně kontrolovat.
 

1. Správce údajů

 

Vaše osobní údaje spravuje společnost TF Global Markets (UK) a tyto zásady se tak týkají veškerých relevantních aktivit TF Global Markets (UK), včetně všech dalších obchodních názvů společnosti, jako například ThinkMarkets, ThinkForex, či Trade Interceptor.

 

2. Sběr osobních údaj

 

Proč shromažďujeme údaje?

V rámci poskytování svých služeb, popř. též informací o našich službách, jsme dle požadavků našeho regulačního orgánu povinni získávat od svých klientů, potenciálních klientů, návštěvníků našich webových stránek, poskytovatelů služeb a dodavatelů některé osobní údaje. Údaje přitom za nás mohou shromažďovat též námi pověřené subjekty provádějící kontroly bonity či identity. Ověřování bonity neslouží jako informace pro poskytovatele úvěrů, požadují jej předpisy o zamezování praktik praní špinavých peněz.

Žádáte-li o založení účtu, máte-li u nás již účet založen, či požadujete-li některou naši službu, vyžádáme si od vás některé vaše osobní údaje. Tyto údaje slouží k několika konkrétním účelům – od základních, jako je ověření vaší identity, ke komplexnějším, jako je určení, zda je pro vás obchodování s finančními instrumenty vhodné, či při zpracovávání vašich požadavků a transakcí. Některé vaše osobní údaje mohou nezbytné k dodržení zákonných požadavků, soudních příkazů nebo jiných soudních nařízení, či požadavkům kteréhokoli regulačního orgánu.

Můžeme si vyžádat vaše jméno a kontaktní údaje (například e-mailovou adresu, telefonní číslo, nebo adresu bydliště), abychom vám mohli zasílat informace o našich produktech a službách, o které byste mohli mít zájem. Tyto údaje můžeme získávat přímo od vás, nebo od třetí strany. Získá-li vaše jméno a kontaktní údaje třetí strana, poskytne nám je pouze na základě vašeho souhlasu a výhradně pro marketingové účely. Je v našem zájmu využívat vaše osobní údaje pouze tímto způsobem. Pokud si informace od nás nepřejete získávat, napište našim specialistům zákaznické podpory na adrese [email protected].

Naše webové stránky a e-maily mohou obsahovat soubory cookies, obrázky web beacon a pixel tag, či další podobné nástroje pro analýzu dat, které nám umožňují sledovat příjem našich sdělení a zjišťovat počty uživatelů, kteří navštívili naši webovou stránku, nebo si otevřeli naše sdělení.
 

Shromažďované údaje

Od svých stávajících či potenciálních klientů můžeme získávat následující typy údajů:

  • vaše celé jméno, adresu a kontaktní údaje, včetně telefonního čísla a e-mailové adresy;

  • datum narození a pohlaví;

  • údaje o kvalifikaci a zaměstnání;

  • identifikační údaje, jako jsou číslo pasu či číslo řidičského průkazu;

  • (daňové) identifikační číslo:

  • doklad bydliště, jako například inkasní účty či bankovní výpisy;

  • informace o vašich příjmech a majetku, včetně přehledu vašich aktiv a závazků, zůstatcích na účtech, či daňových a finančních výkazů

  • finanční údaje, včetně bankovních;

  • údaje o poloze

  • obchodní zkušenosti;

  • historie transakcí;

  • další osobní údaje, které potřebujeme k uspokojení vašich potřeb a řádnému poskytování našich služeb.

     

Tyto údaje získáváme při tom, kdy využíváte naše služby či jste s námi jinak v kontaktu, včetně našich webových stránek, aplikací, žádostí o založení účtu, registrací demo účtů, přihlášení na webináře, odběrů novinek a informací poskytnutých v rámci naší vzájemné komunikace.

Údaje máme uloženy na serverech nacházejících se v Spojeném království. Naše servery navíc vytvářejí protokoly o veškerém vašem využívání našich služeb. Součástí těchto protokolů jsou: zdrojové IP adresy, časy přístupu, data přístupu, navštívené webové stránky, používané jazyky, hlášení o selhání softwaru, či použitý typ prohlížeče. Tyto údaje jsou nezbytné pro řádné poskytování našich služeb, i pro zaručování jejich kvality. Žádné vaše osobní údaje poskytnuté během využívání našich služeb neukládáme bez vašeho vědomí.

Shromažďujeme údaje o návštěvnících našich prostor. Navštívíte-li nás, zaznamenáme si některé údaje, jako datum a čas návštěvy, vaše jméno, údaje o zaměstnavateli, kontaktní údaje a SPZ vašeho vozu.

Můžeme také zaznamenávat veškerou komunikaci, ať už elektronickou, telefonickou, osobní, či jinou, kterou s vámi vedeme v souvislosti s poskytovanými službami či naším vzájemným vztahem. Tyto záznamy jsou výhradním vlastnictvím naší společnosti a slouží jako doklad naší vzájemné komunikace. Veškeré telefonické rozhovory mohou být nahrávány, a to i bez předchozího upozorňujícího tónu, či jakéhokoli jiného upozornění.
 

Správa osobních údajů

Vždy implementujeme vhodná technická a organizační opatření pro maximální zabezpečení a ochranu vašich údajů před zneužitím, narušením nebo ztrátou, neoprávněným přístupem, úpravou, nebo zveřejněním. Vaše osobní údaje jsou obvykle uloženy v naší počítačové databázi. Případné papírové záznamy se ukládají do zabezpečených prostor. Pro údaje ukládané do naší počítačové databáze platí následující pravidla:

  • pro přístup do systému se vyžadují hesla, která jsou pravidelně kontrolována;

  • vlastnictví údajů je jasně definováno;

  • zaměstnanci mají přístup jen k určitým, omezeným úsekům systému;

  • systém automaticky zaznamenává a kontroluje všechny neoprávněné pokusy o přístup;

  • neoprávněným zaměstnanci nesmí aktualizovat ani upravovat osobní údaje;

  • všechny počítače obsahující osobní údaje jsou fyzicky i elektronicky zabezpečeny;

  • veškeré síťové přenosy dat jsou šifrovány; a

  • tisk přehledů obsahujících osobní údaje podléhá jasně daným pravidlům.

Zaměstnance, kteří přicházejí do styku s osobními údaji, školíme v zachovávání důvěrnosti informací o zákaznících a v ochraně soukromí jednotlivců. Dojde-li k narušení ochrany vašeho soukromí, řešíme situaci velmi rázně a ukládáme přísné sankce, včetně případného propuštění.
 

 

Jak a jak dlouho uchováváme osobní údaje

Ochrana vašich soukromých údajů je naší prioritou, ať už s námi komunikujete osobně, telefonicky, poštou, přes internet, nebo skrze jiné elektronické médium. Osobní údaje uchováváme jak v zabezpečených počítačových úložištích, tak v papírových složkách či na jiných záznamových médiích. Veškeré údaje, které vlastníme, chráníme před zneužitím, ztrátou, neoprávněným přístupem, i neoprávněnými úpravami či zveřejněním. Nabudeme-li názoru, že určité vaše osobní údaje již nejsou potřebné, smažeme je, popř. zničíme příslušné záznamy.
 

Záznamy je však třeba uchovávat po relativně dlouhá časová období. Například jsme vázání požadavky předpisů k zamezování praktik praní špinavých peněz, které po nás vyžadují uchovávat:

  • kopie dokladů, které jsme získali od zákazníka za účelem splnění příslušných požadavků; a

  • podklady a záznamy o transakcích s vámi, včetně dokladů našeho vzájemného vztahu. Tyto dokumenty musíme uchovávat po dobu pěti let od ukončení našeho obchodního vztahu s vámi.


Prostředky shromažďování a zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje získáváme nejčastěji přímo od vás. Osobní údaje například poskytujete při odesílání žádostí vyplňování formulářů, či dalších interakcí s námi v rámci využívání našich služeb, včetně návštěv našich webových stránek, telefonických rozhovor, či písemné komunikace. Využíváme výhradně osobní údaje uvedené v těchto zásadách ochrany osobních údajů. Nevyžadujeme ani nezískáváme žádné údaje o vašich debetních či kreditních kartách. Žádné vaše citlivé údaje nezískáváme bez vašeho souhlasu, s výjimkou případů vyžadovaných zákonem. Výjimkou jsou přitom případy, kdy je sběr údajů vyžadován nebo schválen zákonem, nebo je nutný k přijetí vhodných opatření v souvislosti s podezřením na nezákonnou činnost nebo vážné pochybení.

 

Pokud nám neposkytnete vyžadované osobní údaje, nemusíme vám být schopni poskytnout své produkty nebo služby, nebo řádně vyhovět vašim potřebám.

Vaše osobní údaje můžeme také získat od třetí strany, nebo je naopak třetí straně sdělit – jedná se například o poskytovatele služeb ověřování totožnosti, regulační orgány, zprostředkovatele, marketingové agentury, on-line prodejce a poskytovatele služeb, či seznamy zákazníků legálně zakoupených od třetích stran. Navíc můžeme využívat služby třetích stran k zajišťování technické podpory, zpracování vašich on-line transakcí, či správě vašeho vašeho účtu. Všechna naše ujednání se třetími stranami a on-line dodavateli obsahují klauzule chránící vaše soukromí. Třetí osoby mohou získat přístup k osobním údajům pouze pokud je to zcela v souladu s těmito zásadami ochrany osobních údajů. Vaše osobní údaje za žádných okolností neprodáváme ani nepronajímáme.

 

Využití informací

Osobní údaje, které od vás získáme využíváme za účelem poskytování svých služeb, poskytování klientské podpory, provádění bezpečnostních opatření a kontrole totožnosti, dodržování platných zákonů, předpisů a dalších zákonných požadavků, zpracovávání vašich on-line transakcí, umožňování vaší účasti na propagačních akcích třetích stran, plnění příslušných obchodních požadavků a pro další účely související s fungováním našich služeb. Vaše osobní údaje můžeme také využívat k cílení propagačních nabídek, poskytování informací o produktech a službách, ke zlepšování nabízených produktů a služeb, a také ke zlepšování naší zákaznické podpory. Vaše údaje můžeme také příležitostně získávat v rámci prováděných šetření nebo pořádaných soutěží. Účast v šetřeních či soutěžích je dobrovolná a máte tak zcela na vybranou, zda v jejich rámci své údaje poskytnete, či nikoliv. Požadované informace mohou zahrnovat kontaktní údaje (například jméno, korespondenční adresu a telefonní číslo) a demografické údaje (například poštovní směrovací číslo nebo věk).
 

Možné případy zveřejnění

Vaše osobní údaje můžeme zveřejnit vyžaduje-li to zákon, nebo v dobré víře nabudeme přesvědčení, že je zveřejnění nezbytné pro:
(1) úspěšný průběh případných právních řízení, splnění požadavků podobných právních norem;
(2) ochranu našich práv nebo majetku; nebo
(3) ochranu bezpečí uživatelů našich služeb nebo veřejnosti. Nabudeme-li přesvědčení nebo podezření, že jste podvedli nebo se pokoušíte podvést nás, naše partnery, nebo jiné uživatele našich služeb, a to jakýmkoli způsobem včetně manipulace s cenami nebo podvodem při platbě – např. použitím odcizené karty, nebo jakoukoli jinou podvodnou činností (včetně neoprávněného příjmu platby či neoprávněného zrušení platby), popř. nelegální transakce (např. praní špinavých peněz).

Vyhrazujeme si právo sdělit tyto informace (společně s vaší totožností) dalším zprostředkovatelům transakcí s CFD, bankám, vydavatelům platebních karet a příslušným regulačním a právním subjektům.
 

Převod osobních údajů do zahraničí

Za určitých okolností můžeme vaše osobní údaje předávat dalších společnostem z naší skupiny, nebo poskytovatelům služeb v zemích v nebo mimo EHP (Evropský hospodářský prostor). Jedná se o situace, kdy se naše servery, dodavatelé, či poskytovatelé služeb nacházejí v zahraničí. Při převodu vašich osobních údajů mimo EHP chráníme vaše soukromí a práva tím, že po příjemcích vyžadujeme, aby měli zavedeny adekvátní systémy a opatření k ochraně dat. Smluvní ujednání s takovýmito našimi partnery také obsahují standardní evropské klauzule zajišťující ochranu vašich údajů.

Využíváním nebo účastí v jakékoli naší službě a/nebo poskytnutím svých údajů vyjadřujete svůj souhlas se shromažďováním, přenosem, ukládáním a zpracováním vašich údajů mimo EHP.

 

3. Vaše práva týkající se vašich osobních údajů

 
  • Máte právo být informováni

  • Máte právo kontrolovat, jaké vaše osobní údaje uchováváme

  • Máte právo své údaje upravovat

  • Máte právo požadovat odstranění (výmaz) svých údajů

  • Máte právo odmítnout zasílání materiálů

  • Máte právo vznášet námitky proti zpracování svých osobních údajů

  • Máte právo požadovat omezení zpracování vašich osobních údajů

  • Máte právo požadovat převod vašich osobních údajů

  • Máte právo odvolat svůj souhlas
     

4. Stížnosti a kontakt

 

Domníváte-li se, že došlo k narušení ochrany vašeho soukromí, můžete podat stížnost. Na vaši stížnost budeme neprodleně reagovat. Své stížnosti nám zasílejte na e-mailovou adresu [email protected].

Vždy se maximálně vynasnažíme vyřešit veškeré vaše požadavky, dotazy, stížnosti, nebo otázky týkající se vašich osobních údajů. Nejste-li spokojeni se způsobem, jakým jsme reagovali na váš podnět, nebo se domníváte, že jsme se vaší záležitosti nevěnovali dostatečně, můžete zaslat stížnost úřadu komisaře pro informace (ICO). Další informace najdete na internetových stránkách ICO na adrese https://ico.org.uk/

Na ICO se můžete obracet kdykoli. Coby nezávislý orgán Spojeného království chrání úřad zájmy veřejnosti v otázkách nakládání s informacemi, podporuje otevřenost veřejných orgánů a zasazuje se o ochranu osobních údajů.

Společnost TF Global Markets (UK) Ltd je u úřadu komisaře pro informace registrována pod číslem ZA277470.

Můžete nás kontaktovat na:

TF Global Markets (UK) Ltd
2 Copthall Avenue
Londýn, EC2R 7DA
[email protected]
Tel: 0044 2035142374



CFD jsou složité nástroje, při jejichž obchodování je vysoké riziko, že rychle ztratíte peníze kvůli použité páce. 69.1% účtů retailových investorů má finanční ztrátu při obchodování CFD s tímto poskytovatelem.
Měli byste dobře zvážit, zda rozumíte, jak fungují CFD a zda si můžete dovolit podstoupit vysoké riziko ztráty vašich peněz.

69.1% účtů retailových investorů utrpí finanční ztrátu při obchodování CFD s tímto poskytovatelem. Měli byste dobře zvážit, zda si můžete dovolit podstoupit toto vysoké riziko ztráty vašich peněz.

Back to top